[Havazás] Balesetek, elakadt teherautók

Balesetek, elakadt teherautók nehezítik a forgalmat Székelyföldön

Nehézkesen halad a forgalom több Hargita megyei országúton nagyrészt az olyan kamionok miatt, amelyeket nem láttak el a télies útviszonyoknak megfelelő felszereléssel. Kovászna megyében több személygépkocsi is balesetezett. 

A 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tetőn, Borzont és Parajd között egy sávon zajlik a közlekedés, mivel két kamion elakadt a hóban. A 13A jelzésű országúton, Korond kijáratánál három elakadt teherautó nehezíti a forgalmat – közölte a megyei katasztrófavédelem. A 12C jelzésű országúton, a Gyilkos-tónál szintén nehézkes a közlekedés a havazás miatt, a 131-es megyei úton, Patakfalvánál pedig áll a forgalom a hó miatt.

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság ellenőrző pontokat állított fel azokon az útszakaszokon, ahol fennáll annak a veszélye, hogy a sűrű havazás miatt elakadhat a forgalom, és nem engedik tovább a nem a téli útviszonyoknak megfelelően felszerelt járműveket.

Kovászna megyében sem sokkal jobb a helyzet, Sepsiszentgyörgy közelében a DN12-es úton felborult egy személgépkocsi, Ojtoznál egy kamion borult a sáncba.

Forrás: http://www.itthon.ma/balesetek-elakadt-teherautok-nehezitik-a-forgalmat-szekelyfoldon/

[Forrás: Agerpres, Facebook]