Túrázás

Borzont túra

A Bucsin lábánál fekvő Gyergyóborzont a gyergyói medence legnyugatibb települése. A túra útvonala kelet-nyugat irányban szeli át a gyergyói medencét, a baktai hídon kel át a Maroson és egy nyirfás erdőn át éri el Borzontot.

Egy igazi egynapos túra, többnyire sík terepen! A túra időtartama minimum 7 óra.

Gyergyószárhegyi Lázár Kastély látogatás

Lázár Kastély "bástya"
Kelemen-havasok Gyergyószárhegy határából
Lázár Kastély téli álma

A gyergyószárhegyi Lázár kastély hét kilométerre található, az 1970-es évektől kezdődően újjáépített reneszánszkori erődítmény.
Nevezetessége, hogy itt töltötte gyerekkori éveit Bethlen Gábor erdélyi fejedelem. A kastély egy állandó képzőművészeti kiállításnak ad otthont, valamint számos kulturális rendezvény színhelye.
A túra útvonala többnyire sík terepen vezet, időtartama kastélylátogatással együtt min. 3 óra.

Fel

A barlang látogatása
Hazafelé a Súgóbarlangtól
Hazafelé a Súgóbarlangtól

Súgó-barlang túra

A Súgó-barlang a gyergyói medence egyetlen látogatható karsztbarlangja. Egyedi cseppkőképződményei több szinten és több “teremben” várják, hogy megmutatkozzanak az arra érdemes látogatónak.

A 9 km-re található barlang meglátogatása igazi ízelítőt nyújt a hegyi lovastúra szépségeiből, gyönyörű kilátással a gyergyói medencére.

A túra időtartama barlanglátogatással együtt min. 5 óra.

Fel

Utra készen Gyergyóvasláb felé
A háttérben Gyergyóvasláb Eső után Gyergyóvasláb határában

Gyergyóvaslábi Fenék-láp túra

A gyergyóvaslábi Fenék-láp egy természetvédelmi terület a gyergyói medence déli szélén. Régmúlt idők maradványaként arról tanúskodik, hogy milyen lehetett a medence növényvilága a mocsarak lecsapolása előtt, menedéket nyújtva számos védett növénynek és botanikai különlegességnek.

A túra útvonala változatos terepen vezet, időtartama min. 5 óra.

Fel

Kilátás a Pricskéről
Kilátás a Pricskéről
Kilátás a Pricskéről

Pricske-tető túra

Pricske Gyergyószentmiklós meghatározó hegye, és a gyergyói medencét északról behatároló csúcs, egyben a medencét körülölelő hegyek egyik legmagasabb pontja is.

Megközelítése igazi hegyi lovastúrát jelent, a több mint 800 m-es szintkülönbség egyaránt probára teszi ló és lovas állóképességét, de az út szépsége és a kilátás kárpótol az erőfeszítésért.

A túra időtartama min. 5 óra.

Fel

"Kovács Péter" téli álma
Kovács Péteri napnyugta

Kovácspéter-tető és Olt-forrás túra

Kovácspéternek nevezik a Gyergyószentmiklóst Balánbányával összekötő út legmagasabb pontját, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Nagyhagymás hegységre és az Egyeskőre.

A túra különlegessége, hogy a túrázó szomját olthatja az Olt forrásának kristálytiszta hideg vizével.
A túra időtartama minimum 5 óra.

Utra készen Utra készen

Fel

Leave a Reply